JSIT Academy

IT Workshops voor het onderwijs


Welkom op de website van JSIT Academy. Ontdek ons aanbod in workshops voor leerkrachten en leerlingen.

Lees meer...

Over ons


JSIT Academy organiseert IT gerelateerde workshops voor scholen: zowel voor een leraren- als leerlingenpubliek. We gaan heel breed in ons aanbod: didactisch voor in de klas, toepassingsgericht of technisch voor de ICT-coördinator.

Zaakvoerder Jeroen Schoonjans heeft 15 jaar onderwijservaring, zowel op de klasvloer als op de directeurstoel, maar ook als ICT-coördinator. Sinds de start van zijn onderwijscarrière werd ICT geïntegreerd in het lesgebeuren en was hij de trekker van verdere digitalisering van zijn school.

Bekijk voorbeelden van workshops

Onze workshops


ICT in de kleuterklas

We verkennen de mogelijkheden van ICT in de kleuterklas. De tablet is daarbij ons hulpmiddel. We bekijken verschillende apps waarmee kleuters al spelend kunnen leren of we maken gebruik van een Green screen om de kleuter letterlijk in de opdracht te plaatsen. Tot slot raken we ook een toepassing aan waarmee je de evolutie van het kind in de digitale opdrachten kan opvolgen en kleuters elkaars werk kunnen leren waarderen.

Tablets als hulpmiddel in de lagere school

We onderzoeken verschillende apps die het onderwijs kunnen ondersteunen in de lagere school. We bieden algemene didactische apps aan, maar ook toepassingen die aansluiten bij de inhoudelijke doelen van het leerplan. De apps variëren van eenvoudig oefenen op leerstof tot inspelen op het aanschouwelijk maken van de leerstof door middel van Virtual Reality.

Programmeren in Scratch, Scratch Jr. of met de micro:bit

Iedereen die logisch kan denken, kan ook programmeren. Al van jongs af aan, kan dit worden aangeleerd met een grafische methode. Voor de jongsten gaan we aan de slag met Scratch Jr. Deze vereenvoudigde versie van Scratch biedt de mogelijkheid om door middel van visuele blokken een programma op te bouwen en onmiddellijk te uit te voeren op de tablet. Scratch werkt ook met visuele blokken, maar er zijn meer mogelijkheden om het programma interactiever te maken. Hiermee programmeren onze leerlingen hun eerste echte game! Oudere leerlingen kunnen met een micro:bit aan de slag: we schrijven een programma voor een zogenaamde Single Board Controller, een fysieke minicomputer die met de echte wereld in interactie kan gaan door lampjes, knopjes en nog veel meer. Het programma kan visueel door middel van blokken worden opgebouwd of worden geschreven in echte code.

Word netwerkarchitect

De digisprong zorgt voor een enorme boost van ICT in het onderwijs. Leerlingen en leerkrachten wordt geconfronteerd met persoonlijke toestellen. Natuurlijk moet ook het schoolnetwerk die grote toestroom aankunnen. Daarom moet je verder gaan dan een typisch thuisnetwerkje. Hoe doe je dat? Maak je een onderscheid tussen het administratief netwerk en dat van in de klas door een VLAN? Welke kabels gebruik je en hoe koppel je logisch de switches aan elkaar? Werk je met DSL, kabel of glasvezel als internetverbinding? Veel vragen waarop we dieper ingaan!

Veel om over te praten


Wilt u graag een workshop op uw school organiseren? Neem dan snel contact met ons op!

Naast workshops leveren wij ook alle IT-materialen en -diensten om uw school klaar te maken voor het digitale onderwijs.

+32 475 90 75 79